FORGOT YOUR DETAILS?

AKRILNI MALTERI

POPUST 10% ONLINE

AKRILNI DEKORATIVNI MALTERI

Visokokvalitetni malter, privlačne, hrapave teksture, za fasade, dekorativno uređenje unutrašnjih zidova i plafona i dugotrajno prekrivanje finih, površinskih pukotina.

Opis

Akrilni fasadni malteri odlikuje se visokom čvrstoćom i vodoodbojnošcu. Dobro se prihvata na površinu i ima dobru paropropsnost. Postojan je na delovanje atmosferskih uticaja i UV zracenja. Namenjen je za zaštitu i dekorciju spoljašnjih i unutrašnjih mineralnih zidnih površina. Završni je sloj pri izradi termoizolacionih fasada.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se malter nanosi mora biti čvrsta, ravna i čista. Pre nanošenja malter je potrebno dobro promešati ručnim električnim mikserom a zatim po potrebi razrediti sa malom količinom vode

Pre ugradnje obavezno proveriti nijansu a zatim izvršiti presipanje sadržaja više kanti u odgovarajućoj posudi, kako bi se otklonile eventualne razlike između pojedinih kanti. Kada se potroši četvrtina mešavine potrebno je dodati sadržaj naredne kante maltera, promešati i nastaviti sa navedenim postupkom dok se ne upotrebi celokupna količina materijala.

Malter nanosimo ručno čeličnom gletericom u debljini najkrupnijeg zrna, a konačni izgled se postiže naknadnim operacijama pomoću plastične gleterice, prema želji kupca, dok je naneta masa još vlažna i obradiva. Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbegle neujednačenosti koje nastaju usled spajanja površina, neravnomernog sušenja i sl.

TOP